Opskrift på fiskesuppe

FISKESUPPE MED RØDSPÆTTE

OG TIGERREJER                                             

500 g rødspættefilet/sandart eller anden lys fisk

200 g rejer

200 gr tigerrejer eller hele krebs

1 gulerod julienne

1 porre julienne

2 skalotteløg fint hakket

1 fed hvidløg hakket

100 g smør

2 spsk. mel

1/4 l piskefløde

4 spsk. cremefraiche 38 %

3 dl hvidvin

Saft af ½ citron

1 l Fiskefond ( laves, når fisken dampes )

Dild

Salt og peber

Knust chili

Damp fisken i letsaltet vand tilsat lidt eddike og friske dildkviste. Gem fonden.

Damp de friske muslinger i letsaltet vand tilsat lidt eddike og friske dildkviste.

Sauter skalotteløg, hvidløg, gulerod og porre i strimler i halvdelen af smørret. Tilsæt 2 spsk. mel og bag op med fiskefond og hvidvin. Tilsæt fløden og lad suppen simre i ca. 15 min. Smag til med salt, peber, hakket dild og chili.

Damp tigerrejerne i letsaltet vand. Tilsæt, rejer, og fiskekød. Når suppen når kogepunktet tages den af varmen og monteres med resten af smørret og cremefraiche. Suppen rettes an i dybe tallerkner med de friske muslinger i skal, dampede tigerrejer og frisk dild.

 

Reklamer