FISKESUPPE MED RØDSPÆTTE
OG TIGERREJER
500 g rødspættefilet/sandart eller anden lys fisk
200 g rejer
200 gr tigerrejer eller hele krebs
1 gulerod julienne
1 porre julienne
2 skalotteløg fint hakket
1 fed hvidløg hakket
100 g smør
2 spsk. mel
1/4 l piskefløde
4 spsk. cremefraiche 38 %
3 dl hvidvin
Saft af ½ citron
1 l Fiskefond ( laves, når fisken dampes )
Dild
Salt og peber
Knust chili
Damp fisken i letsaltet vand tilsat lidt eddike og friske dildkviste. Gem fonden.
Damp de friske muslinger i letsaltet vand tilsat lidt eddike og friske dildkviste.
Sauter skalotteløg, hvidløg, gulerod og porre i strimler i halvdelen af smørret. Tilsæt 2 spsk. mel og bag op med fiskefond og hvidvin. Tilsæt fløden og lad suppen simre i ca. 15 min. Smag til med salt, peber, hakket dild og chili.
Damp tigerrejerne i letsaltet vand. Tilsæt, rejer, og fiskekød. Når suppen når kogepunktet tages den af varmen og monteres med resten af smørret og cremefraiche. Suppen rettes an i dybe tallerkner med de friske muslinger i skal, dampede tigerrejer og frisk dild.