Lammebov i Dunkel Bock

 

1 lammebov ca. 1,2 kg

1 persillerod

1 pastinak

Salt (gerne uraffineret atlanterhavssalt)

Friskkværnet peber

Marinade:

1/2 l Dunkel Bock øl

4 fed hvidløg mast med skal

4 bananskalotteløg med skal i både

2 stilke bladselleri

4 stilke bredbladet persille

Frisk rosmarin

Frisk timian

1 glas cognac

½ dl god balsamico

1 spsk. salt (gerne uraffineret fint atlanterhavssalt)

friskkværnet peber

Bland marinaden og lad lammeboven marinere i et døgn.

Steg boven i marinaden tilsat pastinak og persillerod i grove stykker og evt 2 dl.vand.

Husk at krydre boven med salt og peber.

Steges i ovn ved 150 grader i ca. 3 timer. Dryp boven med stegeskyen et par gange. Hviler tildækket i min ½ time.

Boven skal være helt gennemstegt.

Stegeskyen kan anvendes til sauce.