1 lammebov ca. 1,2 kg
1 persillerod
1 pastinak
Salt (gerne uraffineret atlanterhavssalt)
Friskkværnet peber
Marinade:
1/2 l Dunkel Bock øl
4 fed hvidløg mast med skal
4 bananskalotteløg med skal i både
2 stilke bladselleri
4 stilke bredbladet persille
Frisk rosmarin
Frisk timian
1 glas cognac
½ dl god balsamico
1 spsk. salt (gerne uraffineret fint atlanterhavssalt)
friskkværnet peber
Bland marinaden og lad lammeboven marinere i et døgn.
Steg boven i marinaden tilsat pastinak og persillerod i grove stykker og evt 2 dl.vand.
Husk at krydre boven med salt og peber.
Steges i ovn ved 150 grader i ca. 3 timer. Dryp boven med stegeskyen et par gange. Hviler tildækket i min ½ time.
Boven skal være helt gennemstegt.
Stegeskyen kan anvendes til sauce.