Gothenborg and med sprængt mørbrad i skjul

  • 1 Gothenborg-and ca 3 kg
  • 1 svinemørbrad
  • 4 skiver seranoskinke
  • Danske æbler
  • ½ l kraftig kalvefond
  • Salt
  • Peber
  • Sukker

Spræng mørbraden i et døgn i saltlage bestående af ½ l vand 70 gr salt og 25 gr sukker.

Pak den sprængte mørbrad ind i seranoskinke og put den og æblebåde ind i anden. Gnid anden med salt og peber og læg den i bradepanden tilsat fond og lidt vand. Steg anden ved 150 graden i ca 3 timer. Undervejs dryppes anden med stegeskyen. Når anden er mør hældes stegeskyen fra og anden brunes færdig ved 225 grader til den er sprød.

Skyen skummes for fedt og anvendes til sauce. 

Inden servering tages mørbraden ud og lægges på køl.

Mørbraden kan nu anvendes til julefrokosten.

Skær mørbraden i tynde skiver og server med flødepeberrod eller fed cremefraiche tilsat æbletern og frisk revet peberrod

 

Endnu ingen kommentarer.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s