4 Andelår med overlår
- 1 Jule Ale Santa C Ørbæk Bryghus
- Saft og skal af en økologisk appelsin
- 4 hele nelliker
- 2 cl balsamico
- 5 dl kraftig oksefond/kalvefond
- Salt (gerne uraffineret atlanterhavssalt)
- Friskkværnet peber
Øl, balsamico, appelsinsaft- og skal, nelliker og salt og peber blandes til marinade. Andelårene ridses og marineres i blandingen i et døgn.
Andelårene steges i marinaden tilsat oksefond i ovn ved 140 grader i ca.3-4 timer.
Hvis man ønsker at lave sauce anvendes 2 flasker øl til marinaden. Husk at skumme fedtet af stegeskyen før saucen reduceres og smages til.
ANDESYLTE
Til sylten anvendes kød fra de stegte andelår eller andet stegt andekød. Kødet findeles og kommes i en form foret med bagepapir. Herefter tilsættes stegesky og lidt andefedt. Formen lukkes med bagepapir og en tilsvarende form anbringes ovenpå. Sylten sættes i køleskabet under pres.
Næste dag er sylten skærefast. Det er vigtigt at sylten er kold og at der anvendes en meget skarp kniv. Ellers kan sylten smuldre.
Skriv et svar